Uke 33: Billecart-Salmon Le Reserve Extra Brut

Uke 33: Billecart-Salmon Le Reserve Extra Brut

Champagne

645.00 kr
Champagne har hatt en fantastisk utvikling de siste 10-15 årene. I dag er de små- og mellomstore vinhusene synlige på en helt annen måte enn tidligere, og man får et mye mer korrekt bilde av regionen, mulighetene og ambisjonene. Billecart-Salmon holder til i landsbyen Mareuil-sur-Aÿ, som ligger sør for Reims og øst for Epernay. Dette området burde etter manges mening vært sertifisert som Grand Cru, men har dessverre bare 99 av de 100 poengene det må ha… Champagnehuset ble etablert i 1818, da Nicolas Francois Billecart og Elisabeth Salmon giftet seg. Etter generasjoner med svak drift og økonomisk uro, ble det virkelig fart i sakene da 4. generasjon, ved Charles Roland-Billecart, overtok i 1917. Han valgte å selge alle vinmarkene, og konsentrerte seg om kvalitet i produksjon og vin i stedet. Utradisjonelt og modig gjort, men dette ga fantastiske resultater på sikt! De har i dag livslange avtaler med kvalitets-leverandører av druer fra 26 forskjellige landsbyer – og produserer drøyt 1 million flasker med flott champagne hvert år. Et veldrevet og svært bra mellomstort familiehus, som i dag blir drevet av 7. generasjon, Mathieu Roland-Billecart. Deres særpreg er kompleksitet og finesse, med tidkrevende gjæring ved lav temperatur, som igjen gir en elegant, kjølig og tilgjengelig stil, med stor lengde og fin kremet mousse. En svært vellaget champagne, som med alle de tre tradisjonelle druene, – gir et stort nedslagsfelt da det gjelder mat. Passer til alt, men ekstremt bra til sjømat!
Se på Vinmonopolet

Druetyper

Pinot Meunier 43%
Chardonnay 29%
Pinot Noir 28%

Tekniske detaljer

Alkohol12%
Syre7,8 g/l
Sukker3 g/l
UtvalgBestillingsutvalget
Varenr.731101

Anbefalt av

Ingvild Haugbråten

13. august 2025