
Uke 32: Villa Sandi Prosecco Brut Rosè Millesimato
Musserende
189.90 kr
Veneto-regionen rundt Venezia blir beskrevet som et Italia i miniatyr, og ingen annen region i landet kan måle seg med dette området da det gjelder vinproduksjon, verken i kvalitet eller kvantitet. Det ser ikke ut til at Norge, eller resten av verden, får nok av Prosecco, - denne enkle, lette og rimelige musserende vinen fra nettopp dette området. En delikat og feminin vin, med små bobler, - nesten som en litt kremet mousse. En populær hverdagsvin som venezianerne selv kaller «Englepiss», og som produseres på tank-metoden. Dette er hverdagsøyeblikk med lav alkohol!
Prosecco lages på druen, som tidligere het Prosecco, men som i 2009 skiftet navn til Glera, for å prøve å få bukt med overproduksjon og for store utbytter, og for å hindre at den ble dyrket utenfor det regulerte området.
Fra sommeren 2020 ble det for første gang tillatt å produsere Prosecco Rosè. Dette ble umiddelbart en stor suksess, og den flotte fargen og det lille bærpreget som druen Pinot Noir gir, har virkelig løftet mange av de litt pregløse proseccoene.
Villa Sandi ble etablert i 1622, og drives og eies i dag av Giancarlo Moretti Polegato og hans familie. Vingården består av drøyt 1000 ha, og ligger i hjerte av Cartizze som er som «grand cru» å regne i dette området. Et nesten ufattelig vakkert område, som fikk sin UNESCO-sertifisering i 2019. Veneto er forresten det eneste stedet i verden som har åtte Verdensarvsteder innen en radius på 10 mil.
Vinen har frisk og fruktig aroma, med fine smaker av røde bær og epler. Delikat og frisk, med balansert syre og en herlig mousse av bittesmå bobler.
Druetyper
Glera 85%
Pinot Noir 15%
Tekniske detaljer
Alkohol11%
Syre5,5 g/l
Sukker10 g/l
UtvalgBestillingsutvalget
Varenr.15094801
Anbefalt av
Ingvild Haugbråten
6. august 2025