
Uke 3: Odfjell Armador Cabernet Sauvignon
Rødvin
I romjula 1982 kjøpte Bergens-familien Odfjell eiendommen «La Colina» i Maipo-dalen i Chile, - kun 30 minutters kjøretur fra hovedstaden Santiago. I løpet av kort tid var den tidligere fruktplantasjen forvandlet til et norsk vin-eventyr! Dette lange smale landet er et paradis for vinranker med sitt perfekte klima. Kjølige vinder fra havet holder fukten borte fra vinmarken, og en jevn strøm av smeltevann fra Andesfjellene sørger for jevn fuktighet i jorden. Med stor tro på bl.a. Chiles «egne» druer, som Carmenere og Carignan, kan de vise til svært gode resultater og høy kvalitet på alle sine produkter. Ca. 1300 tonn druer høstes i april hvert år, og de produseres i dag ca. en million flasker vin. Vinhuset eksporterer til 23 ulike land, og har stor suksess i blant annet USA. Odfjell er for mange nordmenn synonymt med shipping, men de begynner virkelig å få et stort navn innen vinproduksjon. Sønnene Dan og Laurence drifter selskapet i dag, og de har 12 ulike viner på det norske markedet. Siden 1987 har de også drevet oppdrett av norske fjordinger. Disse brukes i vingårdsarbeidet, som i dag omfatter 100 ha, og hvor alt nå driftes etter biodynamiske prinsipper. Alle viner er både økologiske og veganske, og alle har et navn med maritimt opphav. En flott, vellaget og anvendelig vin til en god pris, med fin balanse og fruktig smak av modne solbær, moreller, krydder, pepperfrukt, lakris og urter.
Druetyper
Tekniske detaljer
Anbefalt av
Ingvild Haugbråten
15. januar 2025