
Uke 16: Raumland Blanc de Blancs Brut 2018
Musserende
Tyskland seiler opp som et stort og viktig vinland på alle fronter. De har hatt stor suksess med sin Riesling helt fra 1400-tallet, men hva med en musserende på champagnemetoden? Dette er en familie med lidenskap for musserende vin – en far med to døtre. Raumland er et sekthus fra 1984 som forvalter sine 10 ha med økologisk drift på en særdeles god måte, hvor jordsmonnet sørger for mineralitet og kompleksitet. Området ligger vest for Rhinen, i Rheinland-Pfalz. En kupert og frodig region sør-vest i Tyskland. Volker Raumland har virkelig tatt tysk musserende vin til et nytt nivå – han er en pioner på sitt område, og mange tyske vinprodusenter følger nå etter i hans fotspor. Vinhuset har rendyrket sin profil, og lager kun musserende vin, med utelukkende tradisjonell flaskegjæring. De har tre gode varianter på det norske markedet i dag. Døtrene Marie-Luise og Katharina følger i sin fars fotspor – og har aldri vært i tvil om at de skulle satse på musserende vin. De dedikerer nå all utdannelse og resten av livet sitt til druer og vinmaking. Dette er en Blanc de Blancs, - altså laget på utelukkende grønne druer – og har et saftig og krydret smaksbilde, med frisk smak av modne epler, sitrus, litt nøtter og kjeks. 76% av vinen er lagret og vinifisert på stål, og 24% på fat – og vinen har minimum 29 måneder på bunnfallet. God sekt krever lang modning og lagring. Tålmodighet er et nøkkelord for dette prisvinnende vinhuset.
Druetyper
Tekniske detaljer
Anbefalt av
Ingvild Haugbråten
16. april 2025