
Uke 13: Ogier Artèsis Cotes du Rhone
Rødvin
Det nærmer seg påske – og det er mange ulike tradisjonsretter som skal ha sin vin... Alle disse rettene har fått personlige tilpasninger gjennom generasjoner – og det skal mye til å finne en som passer til alt, men dette er et svært godt tips! Vinhuset Ogier ble grunnlagt i 1859, og ligger i den historiske appellasjonen Chateauneuf-du-Pape – i hjertet av Rhônedalen. Nitidig omsorg av drueplantene gjennom hele sesongen gir resultater, - sammen med solen og den kjølige Mistralvinden som jevnlig feier gjennom dalen fra nord, i opp mot 30 m/s. Ogier Artesis er en fyldig og leskende super-allrounder fra Rhone, til en fantastisk pris! Ung, fruktig, saftig og bløt med preg av urter og krydder, mørke skogsbær, plommer og lær. God lengde og myke tanniner gjør den også egnet til alenetid ved bålpanna. «En generøs og ærlig vin» som vinmaker Edouard Guerin selv sier. Vinen er laget på Grenache, Syrah og Mourvedre, eller egentlig på Serine, som er en Syrah-klone fra Côte Rotie, og som gjør at vinen får tilført en noe mer frisk og krydret stil. «GSM» er for øvrig et begrep som brukes om vin. Det er rett og slett en forkortelse for druene Grenache, Syrah og Mourvedre, som til sammen utgjør den klassiske blenden i Chateauneuf-du-Pape og Rhonedalen. De økologiske druene er håndplukket og vinifisert på en blanding av sementtanker og store fat. Vinen er til slutt modnet på stål og gamle fat ca. 9. måneder før tapping. Og som med all rødvin – server den gjerne lett avkjølt! Den er også tilgjengelig BIB ( Bag-In-Box )
Druetyper
Tekniske detaljer
Anbefalt av
Ingvild Haugbråten
26. mars 2025